Solar systems industrial

Amplasarea de panouri fotovoltaice pe acoperisul halelor industriale, complexe comerciale si alte suprafete de acoperis de dimensiuni mari este un sistem care utilizeaza mai multe panouri fotovoltaice impreuna cu alte echipamente electrice care sunt instalate pe acoperisul cladirilor, pentru a converti energia solara in electricitate, a fi injecta in Sistemul Energetic National si obtinerea de profit in urma vanzarii energiei electrice produse cu ajutorul unor sisteme fotovoltaice industriale.

Sisteme fotovoltaice industrialePrima Electro  impreuna cu echipa tehnica va ofera pentru executie si proiectare instalatii solare fotovoltaice complete pe acoperisul cladirilor industriale.

In momentul de fata, pentru parcurile fotovoltaice cu o putere instalata de peste 500 kW, conform ANRE, pentru fiecare 1 MWh produs de parcul fotovoltaic, beneficiarul primeste circa 40 euro (energia produsa) + 3 certificate verzi (pretul unui certificat este de minimum 30 euro) in total ajungand la 130 euro. In medie pentru Romania 1 MW instalat in panouri fotovoltaice produce pe an 1250 MWh de energie ceea ce indica un castig anual de 161375 euro pe an. Acelasi calcul se face pentru orice putere instalata a parcului fotovoltaic.

Pentru solutiile fotovoltaice care au o putere instalata sub 500 kW, ANRE va aproba pentru 1 MWh produs de parcul fotovoltaic un tarif fix de 160 euro. Astfel ca exemplu pentru o instalatie fotovoltaica de 500 kW conform simularilor energetice este produsa o energie pe an in cantitate de 625 MWh pe an rezultand o suma pe fiecare an incasata de 100.000 euro. Din calculele prezentate pe o perioada de 10 ani clientul incaseaza o suma de 1.000.000 euro. Durata de viata si producere al unei instalatii fotovoltaice este de 25 ani care este garantata de catre toti producatorii de panouri fotovoltaice.

Sisteme fotovoltaice industriale – componente

Componentele unei centrale fotovoltaice pe acoperis includ module fotovoltaice (monocristaline, policristaline, amorfe), ssteme fotovoltaice industriale de montare si sustinere a panourilor fotovoltaice, cabluri, invertoare trifazate, tablouri generale și alte accesorii electrice.

Panourile fotovoltaice

Panourile fotovoltaice pot fi amplasate in mai multe moduri pe acoperisul cladirii in functie de cerintele beneficiarului. Este recomandata amplasarea lor la un unghi cuprins intre 20 si 35 de grade pe directia Sud pentru a obtine o eficienta ridicata la producerea energiei electrice. Solutia de amplasare a acestora la unghi inclinat este ceea mai optima d.p.d.v al costurilor si al eficientei de producere energie electrica al sistemului fotovoltaic. Exista si optiunea amplasarea panourilor fotovoltaice sa urmareasca „apele” acoperisului. Aici puteți accesa o parte din panourile solare fotovoltaice disponibile.

Indiferent daca panourile fotovoltaice se amplaseaza la unghi inclinat sau urmeaza „apa” acoperisului, panourile fotovoltaice se vor amplasa pe structuri metalice care le va sustine fie la unghi inclinat, fie ca formeaza un al doilea acoperis pentru cladire. Solutia pentru prinderea structurii metalice de acoperis va fi stabilita la inceputul proiectului intre Beneficiar si Proiectantul de Rezistenta pe baza proiectului de rezistenta.

Cablurile de legare

Cablurile de legare a panourilor fotovoltaice se amplaseaza pe jgheaburi metalice amplasate pe acoperisul cladirii pana in camera invertoarelor, aflate in interiorul cladirii, unde se fac legaturile electrice. Aici puteți accesa tipurile de cabluri solare fotovoltaice disponibile.

Invertoarele

Invertoarele au rolul de a converti curentul continuu produs de panourile fotovoltaice in curent alternativ pentru injectarea in Reteaua Electrica de Distributie. Instalatia invertoarelor este protejata atat pe intrare cat si pe iesire cu disjunctoare de protectie si pe partea de curent continuu daca nu exista paratrasnet de protejare a imobilului, cu descarcator pentru supratensiuni atmosferice . Aici puteți accesa o parte din invertoarele solare fotovoltaice disponibile pentru sisteme fotovoltaice industriale.

Pentru sisteme fotovoltaice industriale cu o putere instalata de peste 100 kW, costurile aferente racordului cu Reteaua Electrica de Distributie sunt separate si se stabilesc in baza unui Studiu de Solutie realizat de catre societatea noastra si avizat de distribuitorul local de energie

error: Content is protected !!