Sistem fotovoltaic OFF GRID

Sistem fotovoltaic OFF GRID sau sistemele fotovoltaice independente pot fi realizate in topologie magistrala de curent alternativ (AC Bus) sau magistrala de curent continuu (DC Bus). Sistemele fotovoltaice de tip magistrala de curent continuu sunt utilizate pentru puteri nominale mici (pina la 1-2 kilowati) in timp ce sistemele de tip magistrala de curent alternativ nu sunt limitate in ceea ce priveste puterea maxima.

Sistem fotovoltaic OFF GRIDDiferenta principala dintre sistemele fotovoltaice de tip magistrala de curent alternativ si cele de tip magistrala de curent continuu consta in modul in care este transformata energia de current continuu generata de panourile fotovoltaice in energie de curent alternativ necesara pentru alimentarea consumatorilor.

Sistemele fotovoltaice de tip magistrala de curent alternativ au o eficienta si un randament mult mai mare decit al sistemelor de tip magistrala de curent continuu pentru ca energia panourilor este transformata direct in energie de curent alternativ iar invertoarele de retea sunt prevazute cu algoritm de determinare si urmarire a punctului de putere maxima.

Un sistem fotovoltaic de tip magistrala / sistem fotovoltaic OFF GRID de curent alternativ are in compunere un generator fotovoltaic, unul sau mai multe invertoare de retea, unul sau mai multe invertoare de baterii, o baterie de acumulatori pentru stocarea energiei electrice, si optional un grup electrogen ca sursa de rezerva. Invertoarele de retea pentru aceste sisteme transforma energia de current continuu generata de panourile fotovoltaice in energie de current alternativ si o injecteaza direct in reteaua electrica a imobilului. Surplusul de energie generat in timpul zilei este stocat in acumulatori pentru a asigura necesarul de energie pe timpul noptii cu ajutorul invertoarelor de baterii.

Invertoarele de baterii pentru sistemele fotovoltaice de tip magistrala de curent alternativ sunt bidirectionale si realizeaza, pe linga conversia energiei de curent continuu stocata in acumulatori in energie de curent alternativ ori de cite ori consumul este mai mare decit puterea generata de panourile fotovoltaice, si controlul tensiunii si al curentului de incarcare al bateriilor.

Un sistem fotovoltaic de tip magistrala de curent continuu are in componenta un generator fotovoltaic, unul sau mai multe controlere de incarcare baterii, unul sau mai multe invertoare de baterii, o baterie de acumulatori pentru stocarea energiei electrice, si optional un grup electrogen ca sursa de rezerva. In aceste sisteme, energia de curent continuu generata de panourile fotovoltaice este mai intai stabilizata in tensiune cu ajutorul controlerelor de incarcare si stocata in baterii de acumulatori. Invertoarele de baterii pentru sistemele fotovoltaice de tip magistrala de curent continuu nu sunt bidirectionale, ele asigura atat conversia energiei de curent continuu de la bornele acumulatorilor in energie de curent alternativ pentru alimentarea consumatorilor precum si incarcarea acumulatorilor din retea.

Va rugam sa consultati mai jos datele principale ale celor mai utilizate sisteme fotovoltaice independente / sistem fotovoltaic OFF GRID si fisele tehnice ale acestora care includ informatii complete cu privire la costul compunentelor si productia de energie electrica lunara.

Instalatii fotovoltaice off-grid
error: Content is protected !!