Sistem fotovoltaic ON GRID

Sistem fotovoltaic ON GRID sau sistemele fotovoltaice conectate la retea reprezinta cea mai la indemina si cea mai oportuna investitie a momentului in Romania, avind o rata de profitabilitate foarte mare si o durata de amortizare de aproximativ 7 ani.

Sistem fotovoltaic ON GRIDTara noastra ofera cele mai favorabile conditii din Europa pentru aceste investitii, cadrul legal de promovare a producerii energiei din surse regenerabile fiind prevazut in Legea nr. 220/2008 completata prin OUG nr. 88/2011.

Pentru energia electrica produsa in centrale fotovoltaice se acorda pentru fiecare MWh livrat in retea 3 vertificate verzi avind valoarea minima de 30Euro si cea maxima de 60Euro si care se tranzactioneaza pe piata la o valoare medie de 40 Euro.

Daca obiectivul (imobil, casa, hala de productie, unitate economica, etc) este deja conectat la retea ca loc de consum, cei interesati sa investeasca in sisteme fotovoltaice pot opta doar pentru reducerea consumului propriu sau pentru o solutie destinata  producerii de energie electrica.

Din punct de vedere al avizelor si aprobarilor necesare pentru realizarea investitiilor in sisteme fotovoltaice pentru consum propriu, procedura este mult mai simpla decit cea pentru centralele fotovoltaice destinate injectarii energiei in retea, dar acestea nu beneficiaza de schema de sprijin. Certificatele verzi se acorda numai pentru sisteme fotovoltaice a caror productie de energie electrica este injectata in retea si nu este utilizata pentru autoconsum.

Racordarea la SEN pentru sistem fotovoltaic ON GRID destinate producerii de energie electrica se face pe racordul existent, iar daca nu se solicita marirea puterii, avizul tehnic de racordare se obtine in circa 1-2 luni de la demararea procedurii. Racordarea la SEN pentru sisteme fotovoltaice destinate livrarii in retea a energiei electrice produse se face pe acelasi cablu cu racordul de consum. Masurarea energiei injectate in sistemul national se face cu un contor dublu sens, iar investitorul vinde energia pe piata de energie electrica (OPCOM), ca orice alt producator obtinind pentru aceasta pretul pietei, iar pentru acoperirea integrala a costurilor de producere si obtinerea unui profit primeste pentru fiecare 1 MWh de energie electrica livrat in retea 3 certificate verzi care pot fi tranzactionate in limitele de pret legal stabilite.

Pentru informatii generale cu privire la schema de sprijin, costul investitiei in sisteme fotovoltaice, pretul mediu de tranzactionare al energiei si al certificatelor verzi si durata de realizare, contacteaza-ne si un specialist iti va raspunde in cel mai surt timp

error: Content is protected !!